Google

martes, 14 de junio de 2011

Ruta del CELLER DEVINSSI pels camins de Gratallops, Priorat

Ruta del vi, Gratallops, DOQ Priorat, Enoturisme, Josep Roca, WikilocCastellano - English

Per als nostres amics, amants de bon vi, de la natura, dels costers pintorescos del Priorat, publiquem aquesta ruta a peu (5,9 km) que s’inicia al nostre celler situat al casc antic de Gratallops, molt a prop de tots els restaurants i hotels del poble, i us porta fins a la finca Les Planes, des de on s’obren vistes meravelloses de la zona sud de la DOQ Priorat i els seus pobles El Lloar i Bellmunt del Priorat.

Al llarg de la ruta trobareu conreus de vinyes, d’oliveres, d’ametllers, bosquets d’alzines, de pollancres, de pins, terrenys plens d’herbes aromàtiques, de móres, d’esparregueres... Quins punts d’interès descobrireu?

Ruta del vi, Gratallops, DOQ Priorat, Enoturisme, Josep Roca, Wikiloc1. Punt de partida: CELLER DEVINSSI – aquí veureu com s’elabora el vi artesanalment. Ja que pràcticament tot es fa a mà i la producció és d’unes 10.000 ampolles anualment, el que permet vigilar la qualitat del vostre vi. La visita és a càrrec del cellerer Sergi Romero o del propietari del negoci i l’autor dels vins Josep Roca.

Ruta del vi, Gratallops, DOQ Priorat, Enoturisme, Josep Roca, Wikiloc2. Finca Rocapoll. És una vinya vella de més de 50 anys d’edat plantada en un coster força inclinat. Els troncs dels ceps de samsó tenen formes molt peculiars que sorgeixen per entre trossos de llicorella (pissarra). Aquestes plantes donen fruita per el Rocapoll, Vi de la Vila de Gratallops. La finca té una terrassa mirador des d’on podreu contemplar el paisatge del Priorat amb la Serra de Montsant i la Serra de Llangossets formant siluetes molt maques sota el cel. Tanmateix aquesta finca ofereix espais d’esbarjo: la caseta on es pot celebrar la visita amb cava i fruits de la terra i una taula de picnic.

Ruta del vi, Gratallops, DOQ Priorat, Enoturisme, Josep Roca, Wikiloc3. Finca Les Planes. Aquesta parcel·la us ofereix espais molt diversos. A dalt de tot, trobareu una zona d’herbes aromàtiques que desprèn olors inèdits. L’hem mantingut intacta expressament per poder gaudir-ne tot l’any fent passejades. Just a sota del camí, tenim vàries terrasses estretes i uns costers de garnatxa. Al costat veureu unes terrasses de vinyes de cabernet, des d’on es veu molt a prop El Lloar, Bellmunt del Priorat i, més enllà cap el nord, Gratallops. Aquí mateix trobareu l’Arbre Il·lia, un ametller sec de contorns espectaculars que estén les seves branques recargolades sobre les vinyes.

Ruta del vi, Gratallops, DOQ Priorat, Enoturisme, Josep Roca, Wikiloc4. La part final de l’itinerari passa pels carrers de Gratallops, on podreu visitar la botiga del CELLER DEVINSSI amb els vins de la casa i productes de la terra. Igual que al celler, aquí tastareu els nostres vins.

Us esperem aquí amb molta il·lusió! Per concertar la visita al celler, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Visualitzar la ruta a la plana de Wikiloc.

No hay comentarios: