Google

sábado, 31 de diciembre de 2011

Regals de Nadal al Celler Devinssi, Gratallops, DOQ Priorat: què ens han portat els Reis enguany?


S’està apropant l’any 2012, es nota ja l’alè refrescant de l’hivern a Gratallops. Ens toca fer una mica de recompte del que hem fet enguany i quins esdeveniments ens han tocat viure.
Al gener vam inaugurar la botiga de vins del nostre celler al Piró 52, a l’entrada de Gratallops, molt a prop de la carretera que va de Falset per La Vilella Baixa a Escaladei. Aquí teniu el plànol de com arribar-hi. En aquesta botiga hi tenim tota la gama dels nostres vins: Mas de les Valls (guanyador de medalla de plata de Mundus Vini 2011), Cupatge (un vi fet “a l’antiga”), Rocapoll, el vi de la vila de Gratallops (el nostre “grand cru”) i, per suposat, Il·lia, del qual ja tenim suficients anyades com per fer un bon tast vertical, del qual us parlarem d’aquí a poc.
A més, a la botiga de vins del Celler Devinssi podeu trobar el Cava Renardes, un cava artesanal per celebrar el Nadal i l’Entrada d’Any i Diviño (monovarietal d’albariño, DO Rias Baixas, Galícia) d’un celler agermanat de Pontevedra. No us oblideu de l’oli d’oliva DO Siurana produït per la Vinícola del Priorat, a Gratallops, també està a la vostra disposició a la nostra botiga, al costat d’uns setrills de disseny.

wine shop gratallops priorat 11wine shop gratallops priorat 02wine shop gratallops priorat 03wine shop gratallops priorat 04wine shop gratallops priorat 07wine shop gratallops priorat 06 wine shop gratallops priorat 05wine shop gratallops priorat 08wine shop gratallops priorat 09wine shop gratallops priorat 01wine shop gratallops priorat 10regal Nadal regalo Navidad Christmas gift
A partir d’octubre disposem també dels records originals proveïts per Priorat Souvenir (DeoStudio, Falset). Són diferents accessoris del món del vi (llevataps, bombes d’aire tipus vacuvin, posa-gots de colorets, tasses, decantadors, etc.). Destaquen pel seu enginy els imants fets de llicorella amb paraules “Priorat” i “Montsant”, posa-gots originals per identificar el color del vi i sobretot la llibreta de dibuix per als turistes més petits anomenada “Pinta el Priorat” amb uns llapis de colors perquè la canalla vagi descobrint coses típiques de la zona mentre els grans van descobrint-ne d’altres.
Al febrer-març vam viure la “bajanada” de coure calçots. Vam aprofitar uns bons dies que feia sol per muntar unes visites amb calçotades. A finals d’abril - principis de maig vam participar a la Fira del vi al Castell de Falset.
Al juny els vins del Celler Devinssi, plegat amb d’altres productes gourmet de Taula Selecció van formar part dels guardons del torneig d’handbol de joves Salou Cup 2011 de l’ex-jugador de l’equip d’handbol del Futbol Club Barcelona Andrey Xepkin.
El mateix mes de juny vam començar a donar a conèixer la nostra oferta especial de regal: apadrinament de vinyes a Gratallops, DOQ Priorat. Vam començar per la nostra finca Rocapoll de carinyenes velles, moltes de les quals es van plantar fa 80 anys.
La temporada alta d’aquest estiu ens ha portat força visites turístiques al celler, gent d’arreu del món, amb enormes ganes de conèixer la nostra comarca vitivinícola tan peculiar. A la segona meitat de juliol va començar a verolar la vinya, un període molt bonic i a finals d’agost, després d’una onada de calor impressionant vam fer la primera collita de l’any.
Rocapoll hutSweetEasyestudiant les vinyes



La temporada troncal de la verema ha estat, això sens dubte, a setembre. Van ser unes setmanes molt atapeïdes de tasques de celler i de turisme: múltiples visites enoturístiques, verema intensa amb la participació d’alguns nous padrins de les nostres vinyes i les posteriors feines de la primera vinificació. Parlant dels padrins, el dia 14 de setembre va sortir al diari ARA.CAT l’article sobre l’apadrinament de diferents plantes de conreu i animals de granja on la nostra nova experiència d’apadrinament de vinyes a Gratallops (DOQ Priorat) es va posar com a exemple de la creixent tendència de la gent a buscar productes autòctons per portar-los a la seva taula i a reanimar tanmateix els lligams amb el camp, el poble, els valors eterns.
grape harvest priroat spain 2011 01grape harvest priroat spain 2011 12grape harvest priroat spain 2011 21grape harvest priroat spain 2011 18grape harvest priroat spain 2011 13grape harvest priroat spain 2011 07 grape harvest priroat spain 2011 20grape harvest priroat spain 2011 19grape harvest priroat spain 2011 06grape harvest priroat spain 2011 04grape harvest priroat spain 2011 05grape harvest priroat spain 2011 02 grape harvest priroat spain 2011 03grape harvest priroat spain 2011 22grape harvest priroat spain 2011 11grape harvest priroat spain 2011 25grape harvest priroat spain 2011 28grape harvest priroat spain 2011 30 grape harvest priroat spain 2011 29grape harvest priroat spain 2011 27grape harvest priroat spain 2011 24grape harvest priroat spain 2011 15grape harvest priroat spain 2011 14grape harvest priroat spain 2011 10
I just en aquell moment va caure també el rodatge del reportatge “DOQ Priorat” del programa “Tot un món” (TV3) sobre el nostre integrant Jordi Ustrell (popularment conegut com a Yura o bé Jordi) que explica en breu la vida dels petits cellers artesans i reprodueix unes imatges de les vinyes de Gratallops (entre elles la finca Rocapoll) de amb la Serra de Montsant al fons. Al vídeo hi participa el Josep Roca, el creador, dissenyador i elaborador dels nostres vins artesans, i el Sergi Romero, el responsable de les tasques del celler i de la vinya.
TV3 Totunmon DOQ Priorat 01TV3 Totunmon DOQ Priorat 02TV3 Totunmon DOQ Priorat 03TV3 Totunmon DOQ Priorat 04TV3 Totunmon DOQ Priorat 05
També al setembre, vam conèixer molta gent treballant al turisme: el Siniša i la Sara de Sweeteasy, gent profundament apassionada pel món del vi de la DOQ Priorat i la DO Penedès. Veronika de Happy in Spain, una russa enamorada de Barcelona i amb ganes de descobrir noves zones de Catalunya. I molts més...
A l’octubre van començar a treure cap els primers vestigis de la tardor, cosa que ens va permetre fer aquestes fotos extraordinàries. Als principis de l’octubre es va realitzar una excursió enoturística “On dormen els llops?” per als grans amants dels vins, una iniciativa de la mà de les botigues de vins “Bonviure” de Gratallops i de “Celler de Can Mata” de Sant Just Desvern i que va reeixir molt. Durant el recorregut cada vi es va tastar a la finca corresponent de la qual provenia: Clos Mogador 2007, Finca Dofí 2007, La vinya del Vuit 2006, Clos Erasmus 2005 i Rocapoll 2008, cosa que va ser un gran honor per al nostre vi de la vila de la finca darrerament recuperada. Més impressions dels participants: aquí i aquí.Enllaç
Al mateix mes els vins de la DOQ Priorat van fer exposats en una mostra especial al Corte Inglés de Tarragona ciutat. Entre ells, es van trobar els nostres Il·lia i Mas de les Valls.
A l’octubre ens va arribar la notícia sobre la medalla de plata en el concurs internacional Mundus Vini (Alemanya) per al nostre Mas de les Valls 2006. Poc temps després van apareixer les puntuacions dels nostres vins a la Guía Peñín (Mas de les Valls 2008 88 i Il·lia 2007 89) i a la Guia de vins de Catalunya (Mas de les Valls 2008 9,08). Què seria el proper pas? Enviar els vins a cal Robert Parker?
mundus_vinimedaille_silber 70Layout 1guia peninguia vins catalunya .devinssi festa del vi papiol




Els dies 11-13 de novembre els nostres vins van ser exposats a la fira internacional Forum Vini 2011 a Munich, Alemanya, gràcies a la iniciativa d’un client nostre d’allí, Rainer Froch de Der Weinzwerg. Finalment, al desembre, en plena campanya de Nadal, els nostres vins es van exposar a la Festa del Vi al Papiol, organitzada per la botiga de vins i gourmetTaula Selecció” (Barcelona-Sants).
Us desitgem una bona entrada de l’any 2012 i us animem a venir a visitar la nostra comarca vitivinícola durant les vacances nadalenques.
Bones Festes!
Celler Devinssi, Gratallops, Priorat

Devinssi_Nadala by DEVINSSI

No hay comentarios: